Järvien mittaus

Tarve tehdä mittauksia vesillä syntyi kunnallisteknisestä projekteista ja sitä varten hankittiin vene. Vene on pieni, kätevä, kolhun kestävä ja erittäin vakaa. Se on valmistettu PE-muovista ja sitä voidaan ajaa matalassa vedessä, 30 cm syvyys on riittävä.

Jos tarvitsee suunnittella vesiputki tai sitä vastaava pohjaan, tehdään mittaus sivuskannausluotaimella ja saat kuvan pohjan ominisuuksista sekä syvyydestä. Linja voidaan näin suunnitella suoraan vähiten kivistä reittiä pitkin ja sopivaan syvyyteen. Johtoasennuksen jälkeen voidaan tehdä kaikuluotaus, jotta voidaan tarksitaa missä johdot kulkevat ja voidaan jopa saada linjan tarkka sijainti dokumentoitua.

Järjestelmä on rakennettu siten, että vedenkorkeustiedoista ei olla riippuvaisia syvyysmittausten aikana. Veneen RTK GPS:stä saadaan korkeustiedot luotaimen N2000-geoidista, joka yhdistetään luotaimen syvyystietoihin. Mittausmenetelmä on erittäin käytännöllinen, etenkin nyt, kun väylä- ja merikorttiuudistukset aiheuttavat muutoksia siihen, kuinka vedenkorkeudet mitataan ja esitetään merkikorteissa ym.

Den här hemsidan använder cookies, en liten textfil som placeras på din enhet. Läs våra användarvillkor
Tämä sivusto käyttää evästeitä, pieniä tekstitiedostoja, jotka sijoitetaan laitteeseen. Lue käyttäjäehtomme